Suokone Oy on ostanut Hese-tielanojen liiketoiminnan J. Varila Steel Oy:ltä, joka on valmistanut jo aiemmin Suokoneelle MeriGrader-tuotenimellä myytyjä tielanoja.

Suokone Oy ja J. Varila Steel Oy ovat tehneet liiketoimintakaupan, jonka myötä Hese-tielanojen valmistus siirtyy Suokoneelle. Aiemmin Suokoneen MeriGrader-tuotenimellä myymiä tielanoja on valmistanut J. Varila Steel Oy, ja nyt tuotanto siis siirtyy täysin Suokoneelle. Lanat kuuluvat Suokoneen MeriRoad-tuoteperheeseen, joka kattaa myös muut tienhoidossa käytettävät traktorisovitteiset työlaitteet, eli jyrsimet ja tärylevyt.

Lantmännen Agro jatkaa tielanojen myyntiä Suomessa Hese-tuotemerkillä. Keski-Euroopassa samoja tielanoja MeriGrader-tuotemerkillä myynyt D. Gutzwiller SAS jatkaa tielanojen myyntiä edelleen samalla tuotenimellä. MeriGrader-tielanat tulevat myös muiden Suokoneen maahantuojien valikoimiin. Suokone Oy ottaa vastuun tielanojen varaosahuollosta sekä Suomessa että ulkomailla.

Tielanojen tuotanto siirtyy Perhosta Suokoneen tehtaalle Vuokattiin, ja viimeiset lanat Perhossa on jo valmistettu. Jatkossa J. Varila Steel Oy keskittyy Esko- ja TR-lumilinkojen sekä sähköasemarakennusten valmistukseen. Tuotannon siirrolla ei ole henkilöstövaikutuksia kummassakaan yhtiössä.

”Tielanat ovat tärkeä osa MeriRoad-mallistoa. Niiden valmistaminen Vuokatissa sopii erinomaisesti muiden tuotteidemme valmistussesonkien väliin. Tehtaamme on valmis tielanojen valmistukseen; esimerkiksi uusi hitsausrobottimme pystyy käsittelemään kaikkia lanan osia”, kertoo Suokone Oy:n toimitusjohtaja Tuomo Meriläinen.

Edellinen artikkeliKoneurakointi 7/2024