Nokian Renkaat tiedotti 20.7.2024, että yhtiön hallitus on nimittänyt Paolo Pompein Nokian Renkaat Oyj:n toimitusjohtajaksi. Nyt on sovittu, että Paolo Pompei aloittaa Nokian Renkaat Oyj:n toimitusjohtajana 1.1.2025. Hän seuraa tehtävässä Jukka Moisiota, joka jää eläkkeelle yhtiöstä vuoden 2024 lopussa. 

Paolo Pompei nimitettiin heinäkuussa Nokian Renkaat Oyj:n toimitusjohtajaksi, ja nyt tehtävän aloituspäiväksi on sovittu 1.1.2025. Jukka Moisio jatkaa yhtiön toimitusjohtajana Pompein aloitukseen saakka.

Paolo Pompeilla on vahva kokemus rengastoimialalta. Hänen viimeisin tehtävänsä oli Yokohama TWS:llä, aikaisemmin Trelleborg Wheel Systems, jossa hän työskenteli toimitusjohtajana vuodesta 2017. Tätä ennen Pompeilla on ollut useita johtotason tehtäviä Trelleborg Groupilla mukaan lukien Agricultural tires -liiketoimintayksikön liiketoimintajohtajan tehtävä. Aikaisemmin urallaan Pompei on työskennellyt Pirellillä. Pompei on Euroopan rengas- ja kumiteollisuuden valmistajien yhdistyksen hallituksessa. Pompeilla on maisterin tutkinto kansainvälisestä kaupasta sekä opintoja liiketaloudessa ja johtamisessa.

”Haluan toivottaa Paolo Pompein tervetulleeksi Nokian Renkaille johtamaan yhtiötä sen seuraavassa kehitysvaiheessa kohti 2 miljardin euron liikevaihtoa. Hän on luonut jatkuvaa kasvua ja vahvaa taloudellista tulosta aiemmissa tehtävissään. Hänellä on myös erittäin vahva kansainvälinen kokemus rengasteollisuudesta ja syvällinen ymmärrys Nokian Renkaiden keskeisistä kasvumarkkinoista Keski-Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa”, sanoo Nokian Renkaiden hallituksen puheenjohtaja Jukka Hienonen.

”Haluan koko hallituksen puolesta kiittää Jukka Moisiota hänen erinomaisesta työstään Nokian Renkailla. Jukka on luotsannut Nokian Renkaita läpi poikkeuksellisten aikojen, mukaan lukien korona sekä Ukrainan sodan seuraukset yhtiölle, rakentaen Nokian Renkaita kohti uutta kasvua”, Hienonen jatkaa.

Yhtiö tiedotti 27.3.2024, että Nokian Renkaat Oyj:n toimitusjohtaja Jukka Moisio on ilmoittanut Nokian Renkaiden hallitukselle aikomuksestaan siirtyä yhtiöstä eläkkeelle vuoden 2024 aikana. Moisio on toiminut Nokian Renkaiden toimitusjohtajana vuodesta 2020. Pompein valinnasta tiedotettiin 20.7.2024.

Edellinen artikkeliBoliden Kevitsa ja Sandvik kehittävät yhteistyössä akkusähköistä konseptiporauslaitetta