Ponsse Oyj ja Ylä-Savon ammattiopisto juhlistivat perjantaina 3.12. yhteistyötään, Ponsse-polun 10 vuotista taivalta. Yhteistyö Ponssen ja YSAOn kesken pyrkii varmistamaan alalla tarvittavaa osaamista ja sen myötä yrityksen työvoimatarpeisiin vastataan joustavasti ja nopeasti.
Ponsse-polku syntyi tarpeesta oppia työpaikalla metsäkonetekniikkaa, johon Ponsse Oyj tarjoaa puitteet paitsi Suomessa, myös ulkomailla.
”Ponsse-polun ideana on mahdollistaa opiskelijalle joustava opintopolku ja käytännönläheinen ammatillinen perustutkinto. Haluamme jatkuvasti kehittää Ponsse-polkua sekä työssäoppimisen laatua yhteistyössä YSAOn kanssa, ja tarjota opiskelijoille kaikin puolin mahdollisimman hyvän oppimisympäristön. Ponsse saa polkulaisista osaavia työntekijöitä”, kertoo Ponssen henkilöstöjohtaja Paula Oksman.
”Tällaisen polun synnyttäminen vaatii sitoutumista, pitkäjännitteisyyttä ja ennenkaikkea uskoa omaan tekemiseen. Työtä tehdessä syntyy luottamusta kumppaniin, ja yhteistyö Ponssen kanssa on antanut YSAOlle aivan valtavasti, muun muassa osaamista, verkostoja, uskoa omaan tekemiseen ja kykyä vastata erilaisten asiakkaiden tarpeisiin”, sanoi YSAOn rehtori Kari Puumalainen omassa puheenvuorossaan.
Ponsse-polusta kiinnostuneet ja valitut opiskelijat aloittavat työpaikalla tapahtuvan oppimisen heti ensimmäisen opiskeluvuotensa aikana. Opiskelijat ovat saaneet polun suorittaneena käytännönläheisen tutkinnon sekä mahdollisesti työpaikan heti opintojen jälkeen. Ponsse-polkuun voi hakeutua, mikäli opiskelee YSAOlla kone- ja tuotantotekniikan, sähkö- ja automaatiotekniikan, autoalan, logistiikka-alan sekä tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoa.
Ponsse-polun juhlistamisen yhteydessä YSAO luovutti Ponssen Vieremän metsäkonetehtaalle Mainio koulutustyöpaikka -sertifikaatin, jonka vastaanotti Paula Oksman. Sertifikaatti on Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän myöntämä todistus työelämässä tapahtuvan oppimisen laadusta. Se perustuu kumppanuuteen, joka toimii vastavuoroisesti oppilaitoksen ja työpaikan välillä. Opiskelijoiden ohjauksen tavoitteellisuus ja oppimisen kannalta tehtävien määrittäminen auttavat opintojen etenemiseen, joka mahdollistaa opiskelijoiden nopeamman valmistumisen ja työllistymisen.